آشپزی خاص

آشپزباشی شو

آشپزی خاص

آشپزباشی شو

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۸ارديبهشت

کیکی مناسب ماه رمضان/ کیک باقلوا

این کیک بسیار لذیذ را برای عصرانه و یا در شبهای ماه رمضان نوش جان کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید.





مواد لازم:
    تخم مرغ ....3 عدد
    روغن مایع .... 1/4 پیمانه
    شکر ....1 پیمانه
    وانیل ...1/4 قاشق چای خوری
    ارد ....1 و 1/4 پیمانه
    بکینگ پودر ...1 قاشق چای خوری
    پودر هل ...1 قاشق مربا خوری سر پر
    گلاب .... 1 قاشق غذا خوری
    مواد لازم جهت شربت ( شهد )
    گلاب ...1/2 پیمانه
    آب ....1/2 پیمانه
    شکر ....1 پیمانه


طرز تهیه:

1 - طرز تهیه شربت :

آب وشکر را روی حرارت گذاشته تا به جوش آید و چند جوش بزند حرارت را خاموش و سپس گلاب را اضافه نمایید .

طرزتهیه کیک :

2 - تخم مرغ را به همراه شکر ووانیل با همزن برقی زده تا یکدست شود سپس نیمی از هل را به همراه گلاب به مواد اضافه می کنیم و مخلوط مینماییم .

3 - در این مرحله روغن مایع را اضافه و فقط یک لحظه هم زده وسریع همزن را خاموش میکنیم .

4 - مابقی مواد خشک دستور را با هم الک کرده(ترجیحا 3 مرتبه) وبه همراه مابقی هل به مواد اضافه کرده سپس سینی 35*35 لبه دار را چرب کرده وآرد پاشی مینماییم . اضافی آرد داخل سینی را تکانده تا فقط یک لایه آرد روی روغن پوشش داده شود .

5 - مواد آماده را در قالب ریخته ودر فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده قرار داده به مدت 30 دقیقه می پزیم .

طرز تهیه زرینه (اگ واش):

6 - جهت خوش رنگ تر شدن این کیک میتوان 1 عدد زرده تخم مرغ را به همراه نوک قاشق شیر و 1 قاشق مربا خوری پودر قند وزعفران اب زده مخلوط کرد وپس از پخت کیک روی آن را زرینه زده وحدود 5-10 دقیقه در فر گریل ( حرارت بالا )قرار داده وپس از طلایی شدن از فر خارج نمایید .

7 - پس از خارج کردن از فر کیک را به شکل مورد نظر برش داده وپس از اینکه از داغی افتاد طی چند مرحله (3 مرحله ) شربت را به آن اضافه میکنیم .

نکات :

1 - دقت کنید که شربت کیک را پس از اینکه کمی سرد شد در 3 مرحله روی آن بدهید . اگر در حالتی که کیک داغ است و یا به صورت یک دفعه روی آن دهید کیک خمیر شده و غیر قابل استفاده است .

2 - حتما فر را از قبل گرم کنید تا کیک شما درست و به اندازه پف نماید .

3 - دقت نمایید زمانی که اگ واش روی کیک میزنید و حرارت بالا را را روشن مینمایید خیلی سریع رنگ عوض مینماید . پس مراقب باشید که کیک نسوزد .


 

۲۸ارديبهشت

طرزتهیه قطایف, شیرینی عربی بسیارخوشمزه مخصوص ماه رمضان +عکس

این شیرینی در ماه رمضان در کشورهای عربی بسیار طرف دار دارد و در ترکیه به نام ( تاش کاداییف ) معروف است. می توانید مواد میانی این شیرینی را به دلخواه تغییر دهید و از کرم پاتیسیر یا انواع پنیر، گوشت و سبزیجات برای پرکردن قطایف استفاده کنید.



مواد لازم برای تهیه خمیر قطایف:
آرد / ۱ و یک دوم پیمانه
مایه خمیر / سه چهارم قاشق چایخوری
شکر / ۱ قاشق چایخوری
آب گرم / ۱ و یک دوم پیمانه
نمک / یک پنسه
روغن برای سرخ کردن / به میزان لازم

مواد میانی قطایف:
شکر / ۴ قاشق چایخوری
دارچین / ۲ قاشق چایخوری
گردوی خردشده / ۲۲۰ گرم

مواد لازم برای تهیه شربت قطایف:
شکر / ۲ و یک دوم پیمانه
گلاب / یک چهارم پیمانه
آب / ۱ و یک دوم پیمانه
هل / ۳ عدد
دارچین / ۳ شاخه
آب لیمو ترش / ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

برای تهیه این شیرینی لذیذ ابتدا مایه خمیر، شکر و یک چهارم پیمانه آب را با هم مخلوط کنید تا مایه خمیر و شکر در آب حل شود.

آرد و نمک را الک کنید و در کاسه ای بریزید . میان آرد را گود کنید و یک پیمانه آب و مخلوط مایه خمیر را در مرکز آن بریزید. سپس به آرامی آن ها را مخلوط کنید تا مخلوط کاملا صاف و یکدست شود. روی خمیر را یک ساعت بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا خمیر عمل بیاید.

در یک تابه نچسب ، مقداری روغن گرم کنید و حدود یک و یک دوم قاشق سوپخوری از مواد را به شکل دایره بریزید (حدوداً به قطر ۷ سانتی متر ). سپس صبر کنید تا زیر آن کمی طلایی شود و روی آن حباب هایی به وجود آید. اگر مخلوط سفت بود آب باقیمانده را به خمیر اضافه کنید. تمام خمیر را به همین ترتیب در روغن سرخ کنید دقت داشته باشید که تنها یک سمت خمیر در روغن سرخ می شود.




شیرینی های قطایف آماده را در بشقابی بچینید و روی آن را بپوشانید.

در این فاصله، مواد میانی را آماده کنید. تمام مواد میانی را با هم مخلوط کنید و یک قاشق سوپخوری از آن را روی سمت نپخته و سرخ نشده خمیر قرار دهید. لبه خمیر را مانند قطاب روی هم آورید و با انگشت فشار دهید تا کاملا به هم بچسبند . سپس قطایف را در روغن فراوان سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی شود.

شرینی قطایف داغ را در شربت ولرم بیندازید و آن را داغ یا سرد سرو کنید.

طرز تهیه شربت:

مواد شربت را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن، حدود پنج دقیقه مخلوط را بجوشانید تا قوام بیاید. سپس مواد را از روی حرارت کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

 نوش جان